banner_azot_incarcare

 

La DAB Auto Serv poti beneficia de vidare si incarcare cu azot la pretul de 50 de lei (TVA inclus).

 

Motive pentru care vrei sa ai rotile incarcate cu azot:

1.Rotile umflate cu azot isi pastreaza presiunea constanta mai mult timp:

Moleculele de oxigen trec mai usor prin peretii anvelopei decat cele de azot. Aerul atmosferic contine 78% azot si 21% oxigen, in timp moleculele de oxigen trec prin anvelopa, reducand presiunea rotii. Cu azot acest lucru se intampla mult mai incet. Informatia ca azotul nu iese din anvelopa este falsa, tot trebuie umflate rotile, dar ceva mai rar.

2.Anvelopele incarcate cu azot au o crestere predictibila a presiunii in functie de utilizare:

Pneurile pentru Formula 1 sunt umflate cu azont, la fel cele ale avioanelor si pentru alte echipamente de mare viteaza. De ce? Pentru ca dilatarea azotului este usor predictibila, daca un pneu este umflat in totalitate cu azot, este cunoscuta presiunea ce va fi creata in roata la o anumita temperatura.

__diferenta_dintre_oxigen_si_azon_in_roti

3.Azotul incetineste uzura anvelopelor:

Mai bine zis insa, presiunea corespunzatoare in anvelope ajuta ca acestea sa se uzeze mai greu.

4.Azotul poate reduce consumul de carburant:

Din nou este vorba de presiunea optima in pneuri, peste 70% dintre soferi ruleaza cu anvelope care au presiune sub cea optima, tocmai din cauza scaparilor de oxigen. Vidarea si incarcarea cu azot ajuta la pastrarea presiunii optime pentru mai mult timp, scazand astfel consumul de carburant. Totusi cifrele nu sunt impresionante, vorbim despre scaderi intre 2 si 7%, daca se verifica cu regularitate presiunea.

 

Inapoi la site-ul principal